SEARCH
REGION: SWEDEN
EN
SV

Miljöskydd är min högsta prioritet, men det tar upp min tid.

Ladda ner Whitepaper

Miljöskydd är min högsta prioritet, men det tar upp min tid.

Med rätt partner går det lika snabbt och enkelt att implementera en hållbar IT-lösning som konventionell IT-upphandling.
Ladda ner Whitepaper

Hur kan jag motivera merkostnaderna för grön IT?

Hållbar IT behöver inte vara dyrt. Merkostnaden för att göra en smarttelefon koldioxidneutral är bara några ören i månaden.
Ladda ner Whitepaper

Hållbarhetsaktiviteter måste dokumenteras fullt ut.

Plattformar som EcoVadis kan bidra till att bevisa en hållbar försörjningskedja. När du väljer en IT-lösning bör du leta efter internationellt erkända certifikat, till exempel för att kompensera för utsläpp.
Ladda ner Whitepaper

Den cirkulära ekonomin och klimatåtgärder - Långsiktig framgång tack vare hållbar IT-infrastruktur

Jobbet som hållbarhetschef är utmanande. Du har till uppgift att göra ditt företag mer hållbart, men du får inte tappa den kommersiella verkligheten ur sikte. Du måste också tänka på nya lagar och förordningar. Vår whitepaper förklarar hur du säkerställer att din IT är hållbar och lönsam.  I whitepapern tipsar vi om:

  • Insikter i aktuella marknadstrender
  • Lösningar som du snabbt kan implementera
  • Senaste fakta och siffror från bland annat Ellen MacArthur Foundation

Vad säger våra kunder?

”Vi siktar på att 50 procent av de produkter vi själva tillverkar, ska tillverkas av förnybara eller återvunna material till 2025. Hållbarhet, och därmed att värna om och förbättra livskvaliteten för kommande generationer, är mycket viktigt för oss. carbonZER0® är den perfekta lösningen för Storopack och hjälper oss att nå våra hållbarhetsmål.”
Thomas Mühleisen, Head of Corporate IT, Storopack Hans Reichenecker GmbH

FAQ: Vad du behöver veta som hållbarhetschef

Hur kan mitt företag minska mängden elektroniskt avfall?

Omkring 50 miljoner ton elektroniskt avfall genereras varje år. Vi minskar elektroniskt avfall genom att systematiskt renovera och återsälja gammal utrustning. 2020 gav vi ett andra liv till 96% av all återlämnad teknikutrustning. I samarbete med våra certifierade återvinningspartners återförde vi de återstående 4% till materialcykeln så långt det var tekniskt möjligt. Förresten, vi kan sälja vidare all IT du redan har i ditt företag. Intäkterna kan användas för att få ner kostnaderna för nästa investering.

Hur kan koldioxidneutral IT levereras?

Företag, processer och produkter anses vara koldioxidneutrala om deras CO2-utsläpp helt undviks eller minskas och kompenseras. Eftersom det är mycket svårt att undvika CO2-utsläpp från IT-enheter, stödjer CHG-MERIDIAN internationella koldioxidkompensationsprojekt genom sin carbonZER0®-produkt. Genom att kompensera dina utsläpp kan du bevisligen minska ditt företags koldioxidavtryck och ge ett påtagligt bidrag till att mildra klimatförändringarna.

Hållbarhet får inte kosta för mycket. Hur kan jag svara på det?

Hållbar IT behöver inte vara dyrt. Kostnaden för att göra en smartphone koldioxidneutral via carbonZER0® är bara några ören i månaden. Att välja en skräddarsydd affärsidé baserad på den cirkulära ekonomin kan också ge utdelning. Du slipper höga initiala investeringar, drar nytta av attraktiva restvärden och vi tar hand om hållbar remarketing.

Hållbarhet måste dokumenteras. Vad ska jag hålla utkik efter när det kommer till dokumentation?

Hållbarhetschefer är redan skyldiga att tillhandahålla ett brett spektrum av dokumentation och är ansvariga för företagens sociala ansvar längs med leveranskedjan. Det är därför CHG-MERIDIAN använder EcoVadis-plattformen för att transparent dokumentera vårt engagemang för hållbarhet. Och våra kunder får ett officiellt certifikat när de kompenserar för utsläppen från sin IT-utrustning.

Checklista – dina fördelar:

  1. Lösningar som är hållbara OCH kostnadseffektiva.
  2. En partner rankad som en av de bästa 25 procenten av hållbara företag (enligt EcoVadis).
  3. Ett program (carbonZER0®) som gör din IT koldioxidneutral.
  4. Internationellt erkända certifikat och klimatförändringsprojekt som bevis på din hållbarhet.
  5. En skräddarsydd affärsidé som inkluderar remarketing – rakt på sak och lönsamt.

ÅTERANVÄNDNING

96 %

av enheter kan renoveras för ett hållbart andra liv.

REMARKETING

~ 1 miljon

Antalet tillgångar CHG-MERIDIAN renoverade 2021.

PIONJÄR

20 21

Vi har varit koldioxidneutrala sedan 2021.

”Företag måste bevisa att deras affärsmetoder är hållbara på lång sikt och på alla plan samt att de bidrar positivt till samhället och miljön. Först då får företag sin sociala licens att bedriva verksamhet.”
Matthias Steybe, Group Sustainability Officer CHG-MERIDIAN
CHG-MERDIAN Mitgliedschaften & Initiativen

En rundtur i vårt teknologicenter

Varje år renoveras och återsäljs knappt en miljon tillgångar, från skrivare till smartphones, på våra teknikcenter eller via våra godkända partners. Följ med oss ​​på en rundtur i vårt teknologicenter i Gross-Gerau.

LADDA NER DIN KOSTNADSFRIA WHITEPAPER HÄR!

Remarketing av använd IT-teknik förlänger livscykeln och minskar elektroniskt avfall, sparar värdefulla resurser och minskar mängden växthusgaser och föroreningar från potentiellt giftigt avfall.