SEARCH
REGION: SWEDEN
EN
SV

3 aug. 2021 | Stockholm

Marko Tarkiainen tillträder som ny VP Sales på CHG-MERIDIAN Sverige & Finland

CHG-MERIDIAN tar ytterligare steg för att stärka sin ställning i Norden och tillsätter Marko Tarkiainen som ny Vice President Sales för den svenska och finska verksamheten. Marko Tarkiainen har gedigen erfarenhet från att driva försäljning av finansieringstjänster inom teknik och industri. Marko tillträdde den 1 augusti 2021 och kommer närmast från Vincit Oyj.

Marko Tarkiainen har i många år haft ledande befattningar i andra större företag såsom VD för Finland och Baltikum på 3 Step IT, vice VD för Sales & Solutions Managed Enterprise Solutions på HP och nu senast som Operativ Chef på Vincit Oyj, där han ansvarade för den dagliga verksamheten och särskilt genomförandet av strategin.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Marko Tarkiainen som ny VP Sales för Sverige och Finland. Med sin höga kompetens och långa erfarenhet av att driva och utveckla bolag är han helt rätt profil för att ta CHG-MERIDIAN vidare till den mest innovativa och hållbara partnern för finansieringstjänster inom IT-, industri- och sjukvårdsutrustning. I Marko får vi en ledare med tydlig försäljnings- och resultatinriktning. Vi bedömer att han är rätt person att utveckla vår verksamhet, säger Sven Janssen, Executive Vice President Sales North Eastern Europe på CHG-MERIDIAN.

 

 

Det som leder Marko tillbaka till IT-finansieringslösningar är smidigheten och ansvaret som är inbyggt i det moderna teknikförvärvet samt möjligheten att utnyttja en stor internationell organisations stora maskineri och anseende till hållbar förändring.

– Det är väldigt roligt att komma till ett värderingsstyrt och internationellt
bolag som CHG-MERIDIAN. Företaget har en lång och gedigen historik, starka och hållbara lösningar, en stark marknadsposition i världen med gott utvecklingspotential i norden vilket gör att det ska bli mycket spännande att leda det svenska och finska teamet vidare samt bidra till företagets fortsatta resa. Vi kommer ha fortsatt fokus på vår hållbara profil och bredda de produkter och tjänster samt fortsätta den framgångsrika digitaliseringsresa som CHG-MERIDIAN inlett. Jag ser fram emot att vidareutveckla företaget tillsammans med våra medarbetare, partners och kunder runt om i världen
, säger Marko Tarkiainen, ny Vice President Sales på CHG-MERIDIAN Sverige och Finland.

Marko Tarkiainen tillträder som ny VP Sales på CHG-MERIDIAN Sverige och Finland

Kontakta oss

Har du frågor? Hör av dig till oss!

Sven Janssen

EVP Sales Northern Eastern Europe

Annmari Schulz

Senior International Marketing Coordinator North-Eastern Europe