SEARCH
REGION: SWEDEN
EN
SV

Måndagen den 22 april förväntas mer än 1 miljard människor delta i Earth Day - en dag som ägnas åt miljömedvetenhet, engagemang och åtgärder. Årets tema är Planet vs. Plastics - men det är också viktigt för företag att se över alla typer av olika åtgärder för att börja göra en förändring. I en föränderlig värld är nämligen klimatförändringar, miljöproblem och resursbrist kritiska frågor. Det är vårt kollektiva ansvar att arbeta för hållbarhet.

                                                          SE HUR DIN IT-STRATEGI KAN BIDRA!

Innovationscyklerna inom IT blir allt kortare. Men att ständigt köpa nya enheter är en belastning för din budget och för miljön! Visste du att 89 % av alla organisationer återvinner mindre än 10 % av sin IT-hårdvara (Capgemini, 2021). Hur kan IT göras hållbart med tanke på den snabba tekniska utvecklingen? Och var ska företagen börja om de vill åstadkomma förändring?

Som i nästan alla andra sektorer börjar hållbarhetsarbetet redan i upphandlingsstadiet. Upp till 80 procent av företagens koldioxidutsläpp genereras i samband med upphandling och i leveranskedjorna. Detta gäller särskilt inom IT, eftersom tillverkningen av digitala enheter genererar mycket mer växthusgaser än användningen av dem.

Några pain points i siffror

Växande problem med e-avfall 📱💻♻️
89 % av organisationerna återvinner mindre än 10 % av sin IT-hårdvara
- Capgemini (2021)

Överflödig, föråldrad hårdvara 🗑️🚯
60 % av enheterna hamnar för närvarande i byrålådan när de tjänat ut
- Vito NV (2022)

Mer att göra 👣🌱
15 % av organisationerna har vidtagit åtgärder för att minska koldioxidavtrycket från IT-hårdvara
- Capgemini (2021)

HUR KAN DU INTEGRERA HÅLLBARHET I DIN IT-STRATEGI? - ÖVERVÄG EN TJÄNSTEBASERAD MODELL

Om ny, energieffektiv IT-utrustning står på din att göra-lista, men din budget lämnar lite utrymme för detta, överväg en användningsmodell som förenar miljöpåverkan och kostnadsbesparingar med dina föränderliga IT-krav. En tjänstebaserad modell tar dig ett steg närmare dina hållbarhetsmål, där du får tillgång till de senaste enheterna utan att äga dem, i linje med principerna för den cirkulära ekonomin och hjälper dig att minska ditt koldioxidavtryck.

Med den här typen av modell returneras enheterna i slutet av din användningsperiod för att renoveras, remarketeras och få ett nytt liv, vilket innebär att de totalt sett används under en längre tid. Huvudmålet är att bevara det maximala värdet för produkterna i vår värdekedja.

Detta minskar det ekologiska fotavtrycket och ditt IT-landskap moderniseras med jämna mellanrum. Dessutom kan du frivilligt kompensera för de växthusgasutsläpp som orsakas av produktion och användning av dina nya enheter genom certifierade kompensationsåtgärder.

Cirkulär ekonomi plus finansiella klimatbidrag: det är så hållbarhet fungerar hos CHG-MERIDIAN.

FÖRDELAR

Miljöskydd 🏞️ 🌳
Den längre livslängden för remarketerade enheter innebär att färre produktionsprocesser krävs.
Detta minskar det ekologiska fotavtrycket. Frivillig kompensation för växthusgaser bidrar till att minska skadlig miljöpåverkan.

Överensstämmelse med föreskrifter 📚
Ett väl hanterat användningskoncept kan hjälpa dig att uppfylla miljökrav, t.ex. för
ansvarsfullt bortskaffande av enheter eller efterlevnad av specifikationer för leveranskedjan.

Kostnadsbesparingar 💰
Nya, effektiva och kraftfullare apparater minskar energikostnaderna. Dessutom ger försäljningen av gamla apparater på andrahandsmarknaden ger ytterligare besparingar.

Konkurrensfördelar 🚀
Miljömedvetna, hållbarhetsorienterade företag uppfattas mer positivt.
Ett plus för att sticka ut i konkurrensen. Och för att attrahera kunder,
partners, investerare och kvalificerad arbetskraft.

 

                                         Vad är ditt tips för att göra din IT-strategi mer hållbar?