SEARCH
REGION: SWEDEN
EN
SV
Användnarlösningar för industriell infrastruktur

Öka flexibiliteten, minska de totala kostnaderna

Florian Orth, livscykelexpert på CHG-MERIDIAN, tipsar om hur ett företag kan nå större flexibilitet och lägre totala ägandekostnader (TCO) vid tillverkning.

Florian Orth, CHG-MERIDIAN

Tillverkningsindustrin står inför många utmaningar, till exempel fluktuerande kapacitetsutnyttjande, strukturförändringar etc. Ett centralt inslag i dessa förändringar är önskan om mer flexibilitet, både när det gäller utrustning - maskiner, robotar, transportband och till och med hela produktionslinjer - och finansieringslösningen. Även en långsiktig minskning av TCO ligger högt upp på många företags önskelistor. Men hur går dessa krav ihop? Och hur kan de mötas?

Florian Orth, från CHG-MERIDIAN, och hans team stöder marknadsledare inom fordons- och logistiksektorn runt om i världen.

Herr Orth, du arbetar med dina kunder för att hantera de aktuella utmaningarna. Vad är din utvärdering av den situation vi befinner oss i?

Coronaviruspandemin har orsakat betydande omvälvningar på mycket kort tid. Distansarbete har till exempel blivit normen för många, vilket har gjort pappersbaserade administrativa processer mer komplicerade och pressat dem till sina gränser. Tänk bara på en enkel process som att underteckna ett avtal.

Sedan finns det kapacitetsutnyttjandet, som har fluktuerat betydligt mellan sektorer. Det är därför ingen överraskning att för många företag är det högsta prioritet att se till att de har tillräcklig med likviditet. Och detta är en utmaning, särskilt eftersom produktionsanläggningar ofta hyrs ut och fasta hyresbetalningar måste betalas. Vi ser efterfrågan på flexibla finansieringsalternativ växa varje dag.

vad finns det för lösningar?

Flexibla finansieringstjänster som kan hjälpa företag att anpassa sig till den nuvarande situationen är en lösning. Om vi ​​till exempel känner till kapacitetsutnyttjandet av en maskin eller produktionslinje kan vi minska hyresavbetalningen och istället förlänga hyresperioden. Med andra ord kan vi samarbeta med våra kunder för att ändra strukturen i kontraktet så att det bättre passar deras behov.

Ett annat tillvägagångssätt är Pay-per-use, där fakturering baseras på användning, till exempel de timmar en maskin är online. Kunden betalar bara för den tid som maskinen faktiskt är igång, vilket gör att fluktuerande kapacitetsutnyttjande är ett mindre problem.

Eller ta investeringar i utrustning, till exempel nya produktionsanläggningar. Detta medför ofta höga investeringar, till exempel i nya robotar, cellulära transportsystem eller anpassningsbara portaler. Långa förskottsfinansieringsfaser är också ett problem för billeverantörer, eftersom det kan gå mycket tid mellan att skriva ett kontrakt och påbörja produktionen. Med en Pay-per-use lösning tar vi denna kostnad tills produktionen är igång och intäkterna kommer in. Eller för att uttrycka det på ett annat sätt, ROI börjar med den första tillverkade komponenten.

INDUSTRITEKNIK

Behöver logistikverksamheten på företaget effektiviseras? Eller kostnaderna i högre grad anpassas till resursutnyttjandet?  Vill du optimera dina internationella logistikprocesser?

Läs mer 

Industrial Technology: A unique combination of technical expertise with financial engineering - watch now!

 

Hur kan administrativa processer optimeras i en tid av distansarbete?

I slutändan handlar det om att föra in processer i den digitala tidsåldern. Ju mer omfattande de digitaliseras, desto bättre. Ett exempel är införandet av digital signering, som gör det möjligt att underteckna kontrakt var som helst, oavsett om man är hemma eller på kontoret, helt juridiskt bindande, utan penna eller papper.

Ännu större potential för optimering och besparingar ligger i den allmänna effektiviseringen av administrativa processer. Ta heterogena hanteringssystem - att hantera ett brett utbud av tillgångar, modeller och tillverkare kan snabbt binda upp mycket resurser. Det finns enorm potential för optimering här, till exempel genom att standardisera kontrakt och minska antalet kontakter till en. Vi kan uppnå detta i internationell skala. Detta minskar det administrativa arbetet enormt och påskyndar processerna, samtidigt som våra kunders arbete blir enklare och sparar interna resurser.

Vilka potentiella besparingar är möjliga och hur kan de hållas på lång sikt?

Nyckeln här är full kostnadsredovisning som är så transparent som möjligt, baserat på finansiell expertis och många års erfarenhet inom sektorn. På CHG-MERIDIAN börjar vi med att bryta ner våra kunders produktionsprocesser och identifiera kostnader och potentiella besparingar. Detta ger en helt transparent översikt över kostnadsstrukturen för deras produktionsanläggningar, inklusive servicekostnader, andelen kostnader som reservdelar redovisar och den totala avkastningen på investeringen.

Vi tar fram en skräddarsydd lösning som uppfyller våra kunders behov och är så kostnadseffektiva som möjligt. Målet är alltid att uppnå större transparens om de totala kostnaderna, eftersom detta sedan kan översättas till permanent reducerad TCO. Potentiella kostnadsbesparingar på upp till 15 procent är möjliga.

Tack för intervjun.