SEARCH
REGION: SWEDEN
EN
SV
BRITISH AMERICAN TOBACCO: intelligenta och skräddarsydda finansiella lösningar

Logistisk och finansiell hjälp

Mer fokus på kärnverksamheten tack vare moderniserade varuautomater

Vår kund British American Tobacco

British American Tobacco (BAT) i Schweiz är ett av världens största tobaksbolag med över 100 anställda i Boncourt och Lausanne. BAT stod inför stora logistiska utmaningar: att regelbundet fylla på 5 000 varuautomater med tobaksprodukter och andra varor. Dessutom behövde alla varuautomater anpassas till de nya schweiziska sedlarna, viket innebar en betydande investeringskostnad.

Utmaningar

KOMPLEX HANTERING

Tidsödande hantering av varuautomater

KOSTNADSBÖRDA

Kostsam eftermontering av nya läsare

UPPGIFTER SOM INTE HÖR TILL KÄRNVERKSAMHETEN

Operativ verksamhet utanför BAT:s kärnverksamhet

Intelligent outsourcing

I nära samarbete med DHL Schweiz, ett dotterbolag till Deutsche Post som ansvarar för logistiken och eftermonteringen, utvecklade CHG-MERIDIAN ett koncept för hantering av alla varuautomater. Sensorer som  installerats gör det möjligt för DHL-förarna att leverera tobaksprodukter till varuautomaterna då det behövs och säkrar att leveranser sker vid exakt rätt tidpunkt.

Vårt skräddarsydda upplägg technology2use

UTRUSTNING

Eftermontera 5 000 varuautomater med läsare för nya schweiziska sedlar, samt förse dem med sensorer för mer effektiv (vid exakt rätt tidpunkt) påfyllning.

FINANSIERING

Försäljning och återleasing:  CHG-MERIDIAN köpte alla automater och leasade tillbaka dem till BAT, allt inom ramen för budgeten. Detta har väsentligen ökat förutsägbarheten hos kassaflödet och kostnadstransparensen samt ökat vinsten för BAT.

TJÄNSTER

Den överenskomna månatliga service- och hyreskostnaden inkluderar alla utgifter som uppkommit och täcker installation, förvaring och leverans, samt reparationer och uppgraderingar. Detta omfattande upplägg har väsentligt minskat BAT:s kostnader och risker. Resultatet är att BAT tack vare CHG-MERIDIANs modell nu kan koncentrera sig mer på sin kärnverksamhet.

Slutsats

CHG-MERIDIAN lyckades identifiera möjliga förbättringspunkter och genom ett noggrant upplägg kunde tobaksbolaget hantera sina logistiska utmaningar, parat med en intelligent skräddarsydd finansiell lösning. De moderniserade varuautomaterna möjliggör nu leverans av tobaksprodukter vid exakt rätt tidpunkt. Tack vare förutsägbara och regelbundna belopp har denna hyres- och servicemodell i hög grad minskat logistikarbetet och riskerna.

Zoltkan Hotkai, Corporate Finance Manager hos BAT beskriver nöjt CHG-MERIDIAN som en kompetent partner som snabbt och flexibelt tar sig an alla tekniska problem.

"Att hantera hela vårt bestånd av automater var tidskrävande Vi slösade tid på både administrativa och operativa åtgärder som inte ingick i vår kärnverksamhet.Genom en effektiv administration av beståndet har CHG-MERIDIAN gett oss mer tid för vår kärnverksamhet."
Zoltan Hutkai, Corporate Finance Manager at British American Tobacco Switzerland.
Låt oss ta en titt på siffrorna

senaste verktygen och tekniken

50 %

av cheferna inom den industriella tillverkningssektorn har stöd från högre chefer när det gäller användningen av nya verktyg och teknik

leasing av produktionsmaskiner

25 %

av all ny leasing i Tyskland utgörs av produktionsmaskiner, med en ökning på 7% år 2022

förutsägbar avkastning på leasade tillgångar

65 %

av de tyska företagen säger att den förutsägbara avkastningen på leasade tillgångar är ett viktigt argument för att leasa utrustning

Framgångsverktyg

tesma - alla data i ett system

Mer om tesma 

carbonZER0

Koldioxidneutral leasing

Mer hållbar leasing med klimatkompensation
Läs mer 

eraSURE®

AUTOMATISERAD OCH SÄKER RADERING

Datasäkerhet genom certifierade procedurer från erasure
Läs mer 

Läs fler framgångshistorier

Läs om hur våra kunder har dragit nytta av CHG-MERIDIANs lösningar
Läs mer 

Kontakta oss

Vill ni ha personlig och kostnadsfri rådgivning? Kontakta oss och se hur ni kan dra fördel av vår expertis.

Kontakta oss

Vi står alltid redo att lyssna på er och era behov: Ni är välkomna att ringa eller mejla.
Kontakta oss